Zoeken

Herstart training 02/09/20 + COVID PLAN

Beste Ouders, Grootouders, Judoka’s,

Eindelijk – we kunnen terug opstarten.  Dit wil zeggen dat vanaf woensdag 02 september de trainingen terug doorgaan.  Natuurlijk dienen we nog steeds een aantal maatregelen in acht te nemen doch het is een belangrijke stap naar een verdere normalisering van ons judobestaan.

Voor alle duidelijkheid hebben we hierna nog eens ons ‘Covid-plan’ weergegeven; dit plan is ondertussen een verplichting om de trainingen te kunnen herstarten en hierin kan U eigenlijk alle maatregelen vinden die wij zullen toepassen om de trainingen op een zo veilig mogelijke manier te laten doorgaan.  Het verschilt niet zoveel van de vroegere zaken die wij reeds toegepast hebben sinds de Corona-maatregelen van kracht zijn  doch er zijn toch een aantal belangrijke wijzigingen waar U zeker rekening mee dient te houden (o.a circulatieplan, verplichting voor de +12 jarigen om een mondmasker te dragen tot ze de mat betreden, enkel clubleden kunnen deelnemen aan de trainingen,..).

Zoals de laatste jaren ook steeds toegepast is, hebben nieuwe leden recht op 4 initiatielessen.  Dus als U bij uw kennissen of schoolkameraadjes iemand zou weten die eens van judo zou willen proeven, aarzel dan niet om hen mee te brengen naar de training of om hen aan te sporen om toch eens judo te komen doen.

Wij hopen U talrijk te mogen begroeten op deze nieuwe start en hopelijk is het nu een definitieve herstart.

Mvg,
Het Bestuur
KJC Kohoro Kwai Lebbeke

Covid Plan:

Covid contactpersoon :  Claes Geert, Kapittelstraat 50, 9310 Moorsel-Aalst Via mail : judolebbeke@telenet.be

2. Specifieke preventieve maatregelen:
2.1  ALGEMEEN

– We trainen nog steeds in twee groepen – de ‘kleinere’ van 19.00 H-19.55 H en de ‘grotere’ van 20.00 H-21.15 H. Dit zowel op woensdag als op vrijdag. De kleine pauze tussen de trainingen zal gebruikt worden om de tatami te ontsmetten.

– Alvorens de judoka de zaal kan betreden, zal, met behulp van een digitale thermometer, de lichaamstemperatuur bepaald worden. Een normale lichaamstemperatuur ligt tussen 35,8° C en 37,5° C. Wie 37,5° of meer heeft, zal de toegang tot de training ontzegd worden.

– Iedere judoka dient zijn aanwezigheid te bevestigen door een aanwezigheidsblad te ondertekenen waarbij de judoka zich eveneens akkoord verklaart met de gegevensverwerking onder art. 6c van de GDPR en art 6bis van het MB van 30/06/2020 (beperking van de verspreiding van het coronavirus Covid-19).

– Kleedkamers zijn gesloten (dus U dient zich thuis om te kleden en in judogi naar de training te komen)

– Enkel clubleden aangesloten bij KJC Kohoro-Kwai Lebbeke kunnen deelnemen aan de trainingen.

– Toiletbezoek tijdens de training is NIET toegestaan.

– Toeschouwers zijn niet toegelaten. Bij het afzetten of ophalen van de judoka(‘s) dient U buiten aan de deur te wachten (mét mondmasker).

– Circulatieplan : binnenkomen doet U langs de grote ingangsdeur (trapjes op) en buitengaan langs de zijdeur (deur in het verlengde van de toiletten).

– Judoka’s +12j dragen een mondmasker tot ze op de mat stappen.

– Bij het betreden van de judozaal voorzien wij ontsmettingsalcohol. Iedereen is verplicht zijn handen te ontsmetten (instructiefilmpje daarover kan U terugvinden op onze website www.judolebbeke.be

– Indien uw zoon/dochter zich niet goed voelt, ziektesymptomen of koorts heeft, gelieve deze judoka dan niet te laten deelnemen aan de training.

– Trainers dragen een mondmasker, ook gedurende de training.

INDIEN EEN KIND POSITIEF ZOU TESTEN OP COVID BINNEN DE 14 DAGEN NA DEELNAME AAN EEN TRAINING, LICHT DAN ONVERWIJLD DE COVID-CONTACTPERSOON (Geert Claes, 0495 27 60 99 of via judolebbeke@telenet.be) IN. 

2.2 GEDRAGSCODE VOOR JUDOKA’S

– Kom niet eerder dan 10 minuten voor het sporten aan. Niet enkel de matten moeten gelegd worden maar ook moeten deze ontsmet worden voor de training (en bij de switch van de twee groepen). Zolang deze ontsmetting niet is gebeurd kan U niet op de tatami.

– Geef mekaar geen knuffel, hand, schouderklopje, high five of dergelijke.

– Gebruik alleen je eigen handdoek en drinkbus.

– Indien je moet hoesten of niezen, doe dat dan in je elleboogplooi of gebruik een papieren zakdoekje.

– Na het sporten terug de handen desinfecteren.

– Vertrek na de training, dus blijf niet nodeloos ‘hangen’ in de omgeving van de dojo.

2.3 GEDRAGSCODE VOOR DE (GROOT) OUDERS

– Ontsmetting van handen van de judoka’s gebeurt bij het betreden van de judozaal (dus daar moet U thuis géén tijd insteken)

– Laat de kids thuis nog naar het toilet gaan

– Informeer de kinderen over de te volgen veiligheids -en hygiëneregels

– Zoals eerder aangegeven, zijn toeschouwers niet toegelaten (dit om praktische redenen qua ontsmetting-dragen mondmaskers- e.d meer).

– Vertrek na afloop van de training en blijf niet nodeloos hangen in de sportinfrastructuur om te socializen.

Nieuwsbericht delen

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn